6 Οκτ 2010

ΒΙΒΛΙΟ ΕΥΧΩΝ ΓΑΜΟΥ - WEDDING WISHBOOK

Να και κάτι διαφορετικό από αυτά που φτιάχνω συνήθως, αλλά "έπιασε τόπο". Αποφάσισα να φτιάξω ένα χειροποίητο βιβλίο ευχών για ένα γάμο που έγινε το Σεπτέμβρη σε νησί των Κυκλάδων. Δεν ήξερα πώς ακριβώς να το κάνω αυτό κι έτσι αυτοσχεδίασα και κράτησα τα πράγματα όσο γινόταν πιο απλά...Χρησιμοποίησα ένα μεγάλο "βιβλίο εντυπώσεων" που βρήκα σε βιβλιοπωλείο.
Οι διαστάσεις του ήταν μεγαλύτερες από τα συνηθισμένα βιβλία γάμου (30cm Πλάτος x 40cm Μήκος x 3cm ράχη). Αλλά ήθελα να κάνω κάτι πιο... ιδιαίτερο. Η θεματολογία αυτού του νησιώτικου γάμου ήταν βασισμένη στους αστερίες κι έτσι, χρησιμοποίησα πραγματικούς αστερίες για να διακοσμήσω το βιβλίο, αλλά και μικρούς ασημένιους αστερίες και ψαράκια για να διακοσμήσω τους σελιδοδείκτες εσωτερικά.


Πήρα σατέν ύφασμα σε λευκή προς κρεμ απόχρωση και έντυσα όλο το βιβλίο. Εδώ χρειάστηκα και λίγες γνώσεις ραπτικής, εκτός από αρκετή ποσότητα κόλλας και θερμοκολλητική σιλικόνη. Με μια φαρδιά κορδέλα από λινάτσα έδωσα χρώμα στο βιβλίο διακοσμώντας λεπτομέρειες, όπως τη ράχη του, το εξώφυλλο και τις εσωτερικές ραφές.


Κι αφού μπήκα στο χορό και τους έφτιαξα χειροποίητο βιβλίο ευχών... είπα να το προσωποποιήσω λίγο παραπάνω, ώστε να γίνει ακόμα πιο ξεχωριστό για το ζευγάρι που παντρεύεται. Πρόσθεσα λοιπόν, 2 σελιδοδείκτες από σατινένιες κορδέλες που είχαν πάνω τους ασημένιους αστερίες, ψαράκια και τα αρχικά του ζευγαριού, μαζί με μια σελίδα χειρόγραφης εισαγωγής...Το ζευγάρι είχε ένα μοναδικό βιβλίο ευχών για το γάμο τους και επειδή ήμουν εκεί, πρέπει να σας πω ότι ο κόσμος το τίμησε και φρόντισε να το γεμίσει όσο περισσότερο μπορούσε με ευχές, ζωγραφιές και όμορφες αναμνήσεις για τους νεόνυμφους... 


2 σχόλια:

  1. teleio bravo!!! kati tetoio psaxnw kai gia to gamo mou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάρα πολύ όμορφο... επειδή ενδιαφέρομαι μπορείς να μου πεις μια τιμούλα? μπράβο σου πάντως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή